• Empire State Building New York

  • Fiskare i en Pang vid en Mexikansk vik i Yelapa

  • Man får hoppas det kittlar lite

  • Det förlorade paradiset

  • Gud är en lesbisk svart kvinna med stora tuttar som serverar makaroner åt alla.

  • Äkta diamanter som nagelsmycke

  • Utbildning levereras med verktyg för infattning

Raino Rydelius

Raino född 1951, ger dig här möjligheten att se en gammal tradition, miniatyrkonst nu på nya spännande underlag. Handmålade micro-miniatyrer på guld, silver, stenar och fingernaglar. Även äkta diamanter ingår som exklusiva nageldekorationer.
Raino introducerade miniatyrmåleri och dekoration på fingernaglar i Sverige 1985 och är diplomerad nagelteknolog.

Bakgrund

Rainos genombrott kom efter några års vistelse i Mexiko där miniatyrkonsten utvecklades med Broadway-stjärnor på lyxhotellen i Acapulco. Vid hemkomsten medverkade Raino samman med Maria-Pia Boëthius och Efva Attling i ett TV-inslag vid namn Levande livet. Efter detta följde många år med engagemang i olika mode-evenemang.
Raino är bl.a. representerad i en ny amerikansk bok om nagelkonstens historia skriven av Suzanne E. Shapiro. The Story of the Modern Manicur.

Idag utvecklar Raino en metod att infatta äkta diamanter i naglar. En teknik han är ensam om i hela världen där tandläkarverktyg används vid infattning av stenarna. Raino erbjuder nu en tvådagars utbildning i hur man infattar och hanterar diamaterna i salong och som kund. Utbildningen sker på Lidingö och kursavgiften är 3500 Kr inkl moms och då ingår en äkta dimant, verktyg och säker förvaring för salong och kund. Boka nedan.

Läs mer >> The History behind and education

Galleri

Ett urval av miniatyrer på spelkort, stenar och naglar. Fotografer: Raino Rydelius och Torsten Laurtsen

Meddelande

Top